Viva Vintage is de samenvoeging van de ondernemingen van Henk Perdijk en zijn dochter Miriam Perdijk. Het bedrijf bestaat dus niet alleen uit deze webshop maar ook uit een winkel van steen en een Bed en Breakfast, alle gevestigd in een prachtig pand uit 1907 midden in het centrum van Tilburg! Met uiteraard alle stijlkenmerken uit deze periode (zoals schouwen, hoge plafonds en schuifdeuren) intact. En vergeet de vaste stand op de Noordermarkt in Amsterdam niet!

Voordat Henk in 1997 met de winkel begon handelde hij al jaren in vintage en antiek (velen in Tilburg en omstreken zullen de winkel nog onder de oorspronkelijke naam 'H. Perdijk Antiek' kennen!). Als je als dochter opgroeit te midden van al die mooie spullen en op vrije dagen vaak mee op inkoop gaat kun je er wel van spreken dat de liefde voor vintage bij Miriam met de paplepel is ingegoten. Hierdoor besloot zij, na het uitblijven van een passende baan als Literatuurwetenschapper, in 2007 te starten met de online verkoop van haar verzameling vintage. Een logische stap gezien de opkomende populariteit van vintage en online winkelen! De verkoop van kleding e.d. in de fysieke winkel van Henk bleef niet lang uit en ook andersom vonden de interieur artikelen uit de winkel hun weg naar het web. Het combineren van de spullen van vader en dochter bleek aan te slaan bij alle leeftijden en zo werd Viva Vintage in haar huidige vorm een feit! 

Of je nu iets in de winkel of in de webshop koopt of bij ons komt logeren, Viva Vintage staat altijd voor:

  • Kwalitatieve en mooie vintage en antieke producten, alles wordt door ons per stuk uitgezocht, waar nodig gerepareerd en schoongemaakt: 'Handpicked' of ook wel 'curated' vintage genoemd. Alle verlichting bijvoorbeeld wordt opnieuw bedraad en indien nodig maken wij gebruik van het vakmanschap van Cees Quist die de (exotische) leren tassen weer als nieuw maakt! Vaak kunnen onze klanten niet geloven dat wat wij verkopen 'oud' is en daar zijn wij trots op! Zouden wij het zelf niet dragen of gebruiken, dan kopen we het niet in. 

Viva Vintage biedt niet alleen een bijzonder vintage aanbod, er wordt ook werk gemaakt van klantvriendelijkheid. De webshop is zo ingericht zoals wij dat zelf graag zouden zien tijdens het winkelen op het internet. Het moet niet alleen mogelijk zijn om lekker te kunnen snuffelen maar wanneer je naar iets specifieks op zoek bent moet het in een webshop mogelijk zijn om gericht te kunnen zoeken op bijvoorbeeld maat, kleur, prijs of een bepaald label. Een vaak gehoorde ergernis bij het kopen op afstand van gebruikte goederen (daarvan wil je toch een goed beeld hebben in wat voor een staat het verkeert!) is vaak de beperkte beschrijving van de conditie van artikelen. Om nog maar te zwijgen van slechte foto's of van die bleke foto's genomen in een lichttent en daarna uitgelicht of anderszins bewerkt zodat je niet meer ziet hoe de kleuren in het echt zijn. Wij fotograferen al onze artikelen bij daglicht en deze worden niet bewerkt waardoor je het product op de foto zo dicht mogelijk bij de werkelijkheid ziet. Let echter wel op de afmetingen en beschrijving van kleur e.d., elke monitor staat anders afgesteld op licht en kleur en foto's kunnen ingezoomd of uitgezoomd zijn al naargelang de breedte en hoogte van het product. Hierdoor schat je niet altijd de werkelijke grootte goed in.

Shop nooit online zonder een meetlint bij de hand te hebben is dan ook de belangrijkste tip die wij je mee kunnen geven!