Maatvoering

Tip: Houd bij het winkelen altijd een meetlint bij de hand om een juiste indruk te krijgen van de grootte van een artikel!

Kleding:

De genoemde maten van kledingstukken zijn een (naar ervaring accurate) inschatting van hoe een kledingstuk valt naar moderne maatstaven! Om verwarring te voorkomen noemen wij niet de originele vintage maat.
De genoemde maten zijn altijd enkel gemeten. Deze vergelijk je het beste met een soortgelijk kledingstuk of met je lichaamsmaten (x 2 en een beetje). Een voorbeeld: heb je grote(re) borsten dan is het handig in iede geval te meten (en te weten) hoeveel cm je minstens nodig hebt om een kledingstuk te passen.

Lengte: van de schouder tot aan de onderkant van het kledingstuk

Oksel-oksel: van de ene oksel inleg tot aan de andere, het breedste stuk van de borst dus

Taille: het smalste stuk van een jurk/bovenkant van broek of rok

Heup: wordt eventueel vermeld wanneer deze afwijkt van 'normale' afmetingen

 

Tassen:

Hoogte: totale hoogte van de tas, gemeten van de bovenkant (nooit inclusief hengsel of handvat) tot aan de bodem van de tas

Breedte: totale breedte van de tas aan de voorkant gemeten op het breedste stuk waarbij geldt dat bij grote verschillen in afmetingen door vorm het smalste en breedste stuk beide vermeld worden.

Diepte: hoe diep de tas maximaal is of kan zijn indien 'uitrekbaar'. Wanneer ook hier grote verschillen zijn door vorm worden de smalste en breedste afmeting vermeld.

Hengsel: Totale lengte van het uiterste puntje van het hengsel recht naar beneden tot aan de bovenkant van de tas (dit maal 2 is de totale lengte van het hengsel). Hierbij wordt vermeld of er nog ruimte is om het hengsel te verlengen of te verkorten, hetzij door gebruik te maken van beschikbare mogelijkheden of doordat er een mogelijkheid is om bijvoorbeeld nog gaatjes in het hengsel bij te laten maken.

Sieraden:

Lengte ketting/armband: totale lengte, indien verstelbaar worden kortste en langste afmetingen vermeld.

 

Interieur artikelen:


Voor alle artikelen geldt: staat de gewenste afmeting er niet bij, vragen mag altijd!