Wat betekent de beschrijving van de conditie van de artikelen bij Viva Vintage? Wij houden ons aan het tabel van de Vintage Fashion Guild (met enkele aan en toevoegingen):

Vintage Fashion Guild


NOS (New Old Stock): nieuwe, ongedragen vintage, vaak afkomstig uit een oude winkelvoorraad met de kaartjes of originele winkelprijs er nog aan. Dit wil overigens niet zeggen dat de items altijd in perfecte conditie verkeren, sporen van binnenshuis passen of jarenlange opslag/ouderdom kunnen aanwezig zijn!


Perfect/Mint: Als nieuw, waarschijnlijk slechts één keertje of misschien zelfs wel helemaal nooit gebruikt!


Uitstekend: in gebruikte staat maar zonder - op het eerste gezicht - zichtbare sporen van gebruik. Als je heel goed kijkt dan zie je wel dat dit een gebruikt item is maar het product is niet vaak gebruikt en/of zeer zorgvuldig behandeld!


Zeer Goed: in gebruikte conditie met daarbij behorende sporen van gebruik, zoals oppervlakkige krasjes op het leer, vlekjes (m.n. op lichte materialen), slijtage aan zolen of kleding die vaker gewassen, gedragen en soms (mooi) gerepareerd  is.


Goed: in gebruikte conditie en dat is zichtbaar. Er zijn bijvoorbeeld reparaties aan verricht of er is een kras of gaatje zichtbaar aanwezig. Enkel die items die in deze conditie verkeren - maar die toch een zekere WOW! factor of waarde voor de verzamelaar of modeontwerper hebben - komen in onze winkel!